Hillenseifen 114 + 135, D-54568 Gerolstein-Hinterhausen
+31-(0)6 42337497
info@eifelstate.eu

Huurvoorwaarden ’t Boszicht

Zonder twijfel naar de Eifel

Reservering/Aanvraag

Van de reservering/aanvraag ontvangt u een e-mail met daarin het kostenoverzicht voor de gereserveerde periode. Wij zetten deze periode dan in optie (max. 1 week) voor u. Gaat u akkoord dan ontvangen we graag een email met daarin u adresgegevens en de aanbetaling van borg € 150,- als bevestiging van uw boeking. 

U als huurder aanvaardt dan automatisch deze huurvoorwaarden.

Betaling Huursom

De overige huursom (excl. de borg) dient uiterlijk een maand voor de aankomstdatum te worden voldaan. Wij werken met een sleutelkastje, de code en uitleg hiervan ontvangt 2 weken voor aankomst via e-mail.

Annulering 

Indien de huurovereenkomst door de huurder wordt geannuleerd zijn de volgende annuleringskosten verschuldigd: 
Annulering      tot 3 weken voor aankomst:   50% van de huursom
Annulering      tot 2 weken voor aankomst:   75%van de huursom
Annulering      1 week voor aankomst:   100% van de huursom
Wij raden u aan om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Aankomst- en Vertrektijden
Tenzij anders met u afgesproken zijn deze tijden als volgt:
Aankomst vanaf 16.00u
Vertrek uiterlijk 9.30u

Melding gebreken en klachten 

Indien de huurder bij aankomst schade, gebreken of onvolkomenheden vaststelt, dienen deze zo snel mogelijk (binnen 24 uur) aan ons (de verhuurder) te worden gemeld. Wij zullen dan ons uiterste best doen de klachten (mits deze een redelijk karakter hebben) in goed overleg met de huurder te verhelpen. Worden gebreken/klachten te laat bij ons gemeld dan kunnen deze niet in behandeling worden genomen.

Linnengoed

Bedden zijn bij u aankomst opgemaakt. Handdoeken liggen voor u klaar (ook keukendoeken) 
Honden zijn NIET toegestaan op de bedden. Moet beddengoed en/of handdoeken extra gereinigd worden door uw honden dan berekenen we extra kosten (€ 25,-)

Hond(en)

Uw hond (max. 2) is van harte welkom. Om hygiënische redenen zijn honden niet toegestaan op bedden, op de bank en stoelen. De tuin is om heerlijk te kunnen relaxen en is zeker geen uitlaatplek: uitwerpselen moeten worden opgeruimd. Voor verwijdering van hondenuitwerpselen in de tuin wordt € 25,- in rekening gebracht. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor schade, verlies, ziekte, blessures of ongelukken van welke aard dan ook door of van hond(en) tijdens uw verblijf in de vakantiewoning. Uw hond(en) dient behandeld te zijn tegen vlooien en teken.

Wij houden van uw hond(en) net zoveel als u dat doet en we gaan ervanuit dat die zich goed gedraagt en dat u er alles aan doet om schade te voorkomen zoals krassen op deurposten, keuken, meubelen en het beschadigen van het interieur van het huis. Mocht het wel gebeuren dan zullen we de kosten voor herstel aan u doorberekenen. Maak ook direct melding! 

Download verbod/WiFi

In Duitsland geldt een streng download verbod voor muziek en films. Alle illegale downloads worden in Duitsland achterhaald en dus vervolgd. Hierop staan hoge boetes die ten laste komen van de gebruiker. De huurder is dus zelf aansprakelijk voor de financiële gevolgen van zijn illegale downloads. Dus nooit doen! 

Vuilnis

In Hinterhausen betalen we per keer dat de grijze container (restafval) aan de straat gezet wordt. De grijze container wordt slechts 2 keer per maand opgehaald. 

Daarom vragen we u mee te helpen om uw afval te scheiden, zodat iedere huurder zijn vuilnis kwijt kan in de grijze container. 

U kunt de “Gele” zak gebruiken voor het plastic afval, drink/melkpakken etc. (Net als in Nederland) deze wordt 1 keer per maand opgehaald, tegelijkertijd met de papiercontainer (met de blauwe deksel). 

Wij informeren u hierover wanneer deze aan de straat moet of er komt iemand die de containers en zakken aan de straat zet.

A.u.b. uw glaswerk deponeren in de daarvoor bestemde glasbakken aan het begin van het park (receptie) of bij EP WALLA. (Aan de rechterkant voordat u Gerolstein in rijdt) 

Vertrek

Bij vertrek dient de huurder het vakantiehuis en de tuin in een behoorlijke staat en bezemschoon achter te laten. 

De tuinmeubels, inclusief kussens en BBQ (bbq inclusief rooster schoonmaken na gebruik) dienen steeds op de oorspronkelijke plaats, de schuur, te worden teruggezet. 

Vernemen wij na eindcontrole dat serviesgoed (borden, glaswerk, pannen etc.) oven, magnetron etc. niet goed afgewassen, schoongemaakt zijn, dan zijn wij genoodzaakt om extra (reiniging)kosten door te berekenen.

De vaatwasser moet voor vertrek uitgeruimd zijn. 

Retour Borg

De borg wordt binnen 14 dagen aan de huurder geretourneerd via bankrekening, mits het huis wordt achtergelaten zoals hieronder (het kopje vertrek) beschreven. 

Bij verlies van de sleutels wordt een bedrag van € 35,- in rekening gebracht. 

Aansprakelijkheid, verplichtingen van huurder en verhuurder

Het is de huurder niet toegestaan om meer of andere personen c.q. dieren in het vakantiehuis onder te brengen, dan die vermeld staan op het contract. De eigenaar mag in dat geval de huurovereenkomst onmiddellijk opzeggen.

De (hoofd)huurder is aansprakelijk voor schade aan het vakantiehuis, inclusief aan inboedel en tuin, toegebracht door hemzelf en/of door zijn reisgenoten dan wel bezoekers of hond(en). Het wordt aanbevolen om naast de eigen WA-verzekering een aparte reisverzekering te sluiten! Een door de huurder veroorzaakt schadegeval aan huis, tuin of inboedel dient direct aan de verhuurder te worden gemeld. Reparatie of vervangingskosten dienen door de huurder onmiddellijk aan de verhuurder op diens eerste verzoek te worden vergoed. De huurder dient geen lawaai of overlast te bezorgen aan omwonenden. 

Het is niet toegestaan om het hout uit het bos/tuin als haardhout te gebruiken. Dit i.v.m. schade aan het huis en rookkanaal. NB: (hete) BBQ-as absoluut niet deponeren in de tuin/bos i.v.m. brandgevaar of in de grijze container met schade als gevolg.

De verhuurder aanvaardt geen aansprakelijkheid voor diefstal, letsel of schade, van welke aard dan ook, tijdens uw verblijf. Evenmin aanvaarden wij aansprakelijkheid voor ongevallen in en om het huis, waaronder begrepen ongevallen met tuinmeubels, door oneffenheden in de tuin, loszittende tegels, het gebruik van houthakbijl, etc. Hieronder vallen ook speeltoestellen op het park. 

De verhuurder is onder geen enkele voorwaarde aansprakelijk voor letsel van huurders of voor schade aan diens hond(en) of goederen. Gebruik van aanwezig gereedschap is derhalve geheel voor eigen risico. De verhuurder is niet aansprakelijk voor tijdelijke uitval of storingen van stroom, televisie en Wifi die kunnen optreden bij (zeer) slechte weersomstandigheden. De huurder is dienaangaande zelf geheel aansprakelijk voor alle ongevallen of calamiteiten die daarmee samenhangen.

Wij wensen u alvast een prettig verblijf in vakantiehuis ‘t Boszicht!